Uppsalahus nr 6

Årets hållbarhetsförening i Uppland

I tävlingen Årets Hållbarhetsförening som anordnas av Riksbyggen har bostadsrättsföreningar möjlighet att få visa upp sitt hållbarhetsarbete. I år vann vi i Uppland.

Åtgärd mot låga inomhustemperaturer

Flera boende har hört av sig och klagat på låga temperaturer. Därför har vi höjt med två grader för alla lägenheter i väntan på att vi kan balansera så att alla får lika varmt.

Vägglöss upptäckta

Vägglöss har hittats i föreningen! Vi kan få bort dem om vi agerar gemensamt nu. Kontrollera din lägenhet och rapportera om du hittar något.

Trädbeskärning längs Apelgatan

Från den 25 september klockan 07.30 till och med 27 september klockan 15.00 kommer det pågå beskärning av träden som står längs cykelbanan.

Motionsstopp 30 september

Den 30 september är det motionsstopp inför ordinarie föreningsstämma som äger rum den 29 november.

Avgiften höjs med 14%

Från den 1 oktober kommer avgiften att höjas med 14%. Detta beror på kraftigt höjda räntor på föreningens gamla lån som börjar löpa ut.

Fel på ventilation, Apelgatan 9B–D

Ventilationen fungerar inte just nu på Apelgatan 9B–D. Det är ett mekaniskt fel som Bravida och Sweax arbetar med att åtgärda så snart som möjligt.

Var sparsam med vattnet

För att undvika avgiftshöjningar och eventuell vattenbrist i Uppsala uppmanas alla boende att vara mer sparsamma med vattnet.

Höjda elpriser i juli

Föreningens nuvarande, mycket goda, elavtal löper ut i juni. Styrelsen söker efter det bästa möjliga alternativet men boende kan förvänta sig åtminstone en fördubbling av priserna.