Uppsalahus nr 6

Vägglöss upptäckta

Vägglöss upptäckta

Vägglöss har hittats i föreningen! Vi kan få bort dem om vi agerar gemensamt nu. Kontrollera din lägenhet och rapportera om du hittar något.

Tidigare har löss hittats i en lägenhet i Apelgatan 7A. Anticimex bekämpar. Nu har en död vägglus hittats i torkrummet bredvid tvättstugan på Apelgatan 3. Det tyder på att någon som tvättat och torkat där fått med sig löss dit.

Alltså, har du nyligen använt detta torkrum måste du kolla hur det ser ut i din lägenhet. Ofta kan man hitta rester efter dem i lakanen i sängarna, eller i soffan. De kommer ofta fram om kvällarna så man kan få bett på benen. Kolla efter det också.

Särskilt vanligt är att man får med sig lössen i resväskan efter en utlandsresa. Så har du nyligen varit ute och rest kanske du ska kolla extra. Resväskorna måste då saneras. Ett sätt är att stoppa dem i frysen men det kan ju vara svårt om de är stora. Ta annars ut dem på balkongen nu när nätterna blir kalla.

Du är enligt lag skyldig att rapportera till din bostadsrättsförening om du fått vägglöss. Du behöver inte skämmas och du behöver inte stå för kostnaden heller. Det går på fastighetsförsäkringen. Om du däremot inte rapporterar förekomst och inte släpper in styrelse och Anticimex för kontroll är det anledning till uppsägning och tvångsförsäljning.

Kontakta styrelsen omedelbart om du hittar spår efter vägglöss.