Uppsalahus nr 6

Nyinflyttad

Det är mycket du behöver lära dig som nyinflyttad. Här försöker vi samla sådant som kan vara bra att veta till en början.

Information och kontakt

Välkommen!

För att snabbt få koll på läget rekommenderar vi nyinflyttade att läsa välkomstbrevet. I princip samma information som i brevet finns också i en sökbar snabbguide här på denna sida.

Läs välkomstbrev

Gå till snabbguide

Du är alltid välkommen att höra av dig till oss i Styrelsen när du har frågor kring ditt boende – våra kontaktuppgifter finns anslagna vid varje entré och här på hemsidan:

Kontakta styrelsen

Om du använder Facebook rekommenderar vi att du går med i föreningens grupp (som i nuläget har c:a 200 medlemmar). Där får du enkelt kontakt med dina grannar.

Gå med i Facebook-gruppen

Välkomstbrev

Alla nyinflyttade får från och med oktober 2023 ett välkomstbrev från styrelsen i samband med tillträdet. Där finns det mesta som man som nyinflyttad skulle kunna undra över.

Du kan också läsa det här:

Snabbguide

Här i tabellen nedan kan du snabbt och enkelt söka fram informationen som du är ute efter. Det finns också länkar till sidor med mer information eller kontaktuppgifter.

Rubrik

Beskrivning

Namnskyltar

Sätt inte upp egna namnskyltar.


Kontakta våra förvaltare för fastighetsskötsel så byter de ut de gamla namnskyltarna i trapphuset.


Kontakta Sweax

Förråd

Varje lägenhet disponerar två förråd: de flesta som bor i A-husen har ett på vinden, annars är bägge i kärraren. Förråden är uppmärkta med lägenhetens tresiffriga nummer (001–236).

Låstider för portar

Portarna är låsta 20.00–06.00, förutom på Verkmästargatan 5 där det finns portkod.

Brandvarnare

Det skall finnas minst en brandvarnare i varje lägenhet, centralt placerad och monterad i taket, förslagsvis i hallen. Du får gärna också ha brandfilt och brandsläckare hemma.

Renoveringar

Enklare renoveringar av lägenheten, t.ex. målning, tapetsering, omläggning av golv eller utbyte av köksinredning, kräver inte tillstånd från styrelsen.


Exempel på sådant som kräver tillstånd från styrelsen är ingrepp i ledningar, ventilation och bärande konstruktioner. Ta kontakt och stäm av om du är osäker!


Läs mer om renovering och underhåll

TV och internet

Vi har kollektivt avtal med Tele2 avseende TV (grundutbud) och med Telenor avseende fiber-bredband (250/100 Mbit/s) och telefoni. För bredband får du en anslutningsavgift på 600 kr.

Försäkring

Bostadsrättstillägg ingår i föreningens fastighetsförsäkring som vi har tecknat med If.

Parkering

Föreningen erbjuder flera olika parkeringsalternativ. Kösystemet för hyra av p-platser hanteras av Riksbyggen. För frågor om parkeringar kan du vända dig till parkeringsansvarig inom styrelsen.


Läs mer om parkering

Riksbyggen

Riksbyggen hanterar föreningens ekonomiska förvaltning (t.ex. budget och administration av avgifter och löner), tekniska förvaltning (t.ex. underhållsplanering och besiktningar) samt verksamhetsservice (t.ex. möten och rådgivning).


På kundportalen Mitt Riksbyggen hittar du bl.a. dina månadsavier och kan se kösystemet. Kontakta Riksbyggens Servicecenter i Västerås kring frågor om avier eller kösystem.


Läs mer om Riksbyggen

Sweax

Sweax hanterar drift av fastigheten (t.ex. tillsyn och felanmälningar), lokalvård (t.ex. städning och skräpplockning) och utemiljö (t.ex. gräsklippning, belysning och snöröjning).


Läs mer om Sweax

Felanmälan

Felanmälningar kan du göra direkt till Sweax. Du får själv betala för det som behöver fixas i lägenheten. Föreningen ansvarar i sin tur för allting utanför lägenheten. Läs mer i stadgarna.


Läs mer om felanmälan

Tvättstugor

Inom föreningen finns både snabbtvättstugor (för kortare tvättpass) och vanliga tvättstugor med torkrum. Bokning sker genom att skriva upp sig på respektive bokningskalender.


Läs mer om tvättstugor

Soprum

Inom föreningen finns två soprum för hushållsavfall. Mindre elskrotsartiklar kan lämnas i källarlokal i Verkmästargatan 5A. En grovsopscontainer står placerad utomhus invid Apelgatan 3A. Din lägenhetsnyckel passar i containerns hänglås.

Föreningslokal

I källaren till Apelgatan 5D finns föreningens festlokal "Apelgården" som medlemmar kan hyra för exempelvis födelsedagskalas. För bokning kontaktar du föreningens fritidskommitté.


Läs mer om föreningslokalen

Kontakta fritidskommittén

Bastu

Föreningens bastu finns i källaren till Verkmästargatan 5B och är gratis att boka för alla medlemmar. Lägenhetsnyckeln passar i portlåset.


Läs mer om bastun

Grillplatser

Vi har två grillplatser på innergårdarna. Du behöver inte boka dem – det är först till kvarn!

Odlingslådor

Det finns 12 stycken odlingslådor att låna. Information går ut när du kan anmäla intresse.

Cykelrum

Det finns 14 stycken cykelrum i källarplan, med ingång utifrån. Om de är fulla brukar det finnas flera extra platser i skyddsrummen. Cykelpump finns vid garagen vid 3A (se karta).

Skyddsrum

Föreningen har fem skyddsrum, som är placerade i långhusens källare.

Karta

Hitta enkelt var alla lokaler och gemensamma ytor finns i områdeskartan.


Se områdeskarta

Mer information

Vad saknar du för information här?

Fråga styrelsen så svarar vi dig och uppdaterar sidan.

Kontakta styrelsen